Santorini

Görögország nyaralás

A magyar utazási irodák vaskos prospektusokon át kínálják jobbnál jobb ajánlataikat, melyek Görögországot célozzák meg. Autóval könnyen megközelíthető, és aki ott tölti el szabadságát, az biztosan nem tér haza elégedetlenül. A tenger kitűnő a fürdőzésre, aki pedig inkább csak a homokos parton szeretne csokibarnára átváltozni, annak sem kell sokat időzni. A nyári forróságnak köszönhetően a legmagasabb faktorú naptej mellett is le lehet barnulni, este pedig számtalan kikapcsolódási lehetőség sorakozik fel a nyaralók előtt.

Az Olymposi Riviéra egyik legnagyobb és legkedveltebb üdülőhelye Paralia. A település Katerinitől 6 km-re található. Neve görögül Tengerpartot jelent. Paralia számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a nyaralók számára. Kitűnő tavernák, éttermek, bárok és diszkók várják a vendégeket.

Paralia

Az üzletek késő estig, legtöbbjük hajnalig is nyitva van, így Paralián sosem áll meg az élet. Aki pedig megunja a fürdőzést és az igazi görög éjszakai életet, az a fakultatív programok tucatjaiból válogathat. Paralián szinte minden utcában vannak utazási irodák, akiknél jelentkezni lehet a programokra. Természetesen a legtöbb helyen tudnak magyarul, így azon sem kell bánkódni, ha esetleg valaki nem beszél tökéletesen egy idegen nyelvet sem.

Íme, néhány program, ami kihagyhatatlan:

Aki Görögországban jár, és látni akarja a legszebb kulturális értékeket, az ne hagyja ki az Athéni kirándulást. Általában éjfélkor indítanak az irodák buszt Paraliáról és a kora reggeli órákban már Pireuszt- Görögország legnagyobb kikötőjét látogathatják meg, majd pedig buszos városnézés keretében megtekinthetik Athén legfontosabb épületeit. A délelőttöt az Akropolisznak kell szentelni. Megcsodálhatják az ókor építészeti remekműveit, a Parthenont, Erechteiont és a múzeumban látható szobrokat. Majd megtekinthetik a Királyi Palota előtti őrségváltást, hazafelé pedig láthatják a spártai királynak, Leonidásznak az emlékművét. Noha az út fárasztó, és a forróság sokszor elviselhetetlen, de aki eljut Athénba, az mindezekről könnyen megfeledkezik.

Hogy lehet e tetézni az Athéni látványt? Talán mindez akkor válik teljessé, amikor nem sajnáljuk az időnket arra, hogy megismerkedjünk a világ legszebb természeti csodáinak egyikével, a sziklavidéken épült kolostor együttessel, a Meteorával.

Az a hat kolostor, amely máig fennmaradt, lélegzetelállító látványt nyújt. Lépcsők vezetnek fel a sziklák tetejére épült kolostorokba, amelyek egy titokzatos világot őriznek. Lélegzetelállító és csodálatos, gyönyörű és meghökkentő.

Aki igazi görög épületekkel és görög hangulattal akar találkozni, az ne hagyja ki a Skiatosi kirándulást. A Pagastikos öbölben lévő kikötőből kb. két és fél órás hajózás után lehet megérkezni Skiathos szigetére. A szigetnek hangulatos a fővárosa, és ha eddig nem telt meg fényképezőjük képekkel, akkor ez Skiathoson biztosan hamar megtörténik. Gyönyörű látvány nyílik a hegy tetejéről az Égei- tengerre, és egy rövidke séta alkalmával megcsodálhatják az igazi görög épületeket is.

Ez csak néhány volt a fakultatív programokból. Egy kis ízelítő, egy csokor kedvcsináló. Ha még nem döntötték el, hogy hová utazzanak a nyáron, Görögországot ne húzzák ki a listáról, hiszen itt gyönyörű tengerpart, kedvező árak, és kiváló konyha várja a turistákat. Aki egy kicsit pihenni akar, alkalmanként szórakozni, vásárolni és visszautazni az időben, annak tökéletes hely Görögország!

Nem marad más hátra. Elő a bőröndökkel, és: IRÁNY GÖRÖGORSZÁG!

További nyaralási ajánlatok

Grecian Sands Hotel Ayia Napa