Korfu hajókirándulás

Korfu hajókirándulás

A legegyszerűbb és legjobb élményt nyújtó hajókirándulás Korfun egy katamaran hajókázás, mely annyiból áll, hogy kibérelünk egy hajót és ott horgonyzunk le, ahol akarunk. Így fürödhetünk a legelhagyatottabb partszakaszokon. Így ismerhetjük meg a Ión-tenger csodás szépségeit.

Barbeque hajókirándulás Korfu kikötőjéből indul. A fedélzeten görög zene és tánc folyik. Egy szép, csendes, homokos partszakaszon köt ki a hajó, ahol fürödhetünk és napozhatunk, míg a legénység elkészíti az ebédet, mely általában sült csirke, görög saláta és bor. Pihenés után visszahajózunk Korfu kikötőjébe, ahonnan busztranszfer visz vissza a szállásunkhoz. Sok hajó legénysége szakosodott ezekre a kirándulásokra, melyek különböznek árban és minőségben is, de a tenger ugyanaz, ezért az élmény is hasonló.

Parga – Paxos hajókirándulás szintén Korfu kikötőjéből indul. Paxos sziget gyönyörű, olajfák és citrusfélék borítják. Tengeri barlangjai egyedülállók, strandjai nyugalmasak, a part homokos és lassan mélyülő, ezért biztonságos. Fővárosa Gaios, azaz a Fehér Város, mely inkább falu, mint város. Érdemes bejárni szűk utcáit és egy tavernában megebédelni. Amennyiben továbbhajózunk a görög szárazföld felé, hamarosan elérjük Parga várost, ahol érdemes időt szánni egy kis városnézésre.

Albánia meglátogatása hajóval egyedülálló élményt nyújt. Ez egy egész napos hajókirándulás, mely Korfu kikötőjéből indul és az Albán Riviéra leglátogatottabb nyaralóvárosához irányul, Sarande városa felé. A várost elérve megtekinthetjük az óvárost, majd tovább megyünk, hogy megtekintsük Butrint. Az ókori romváros a világörökség része. Látogatásunk során láthatjuk az Aszklépiosz szentélyt, színházat, egy római mozaikpadlós fürdőt, a bazilikát és egy mozaikpadlós keresztelőkápolnát. Érdekes módon láthatjuk az elmúlt évezredek korszakait a ránk maradt emlékek által. Sarandebe visszaérkezve folklór ebédben lehet részünk, valamint bejárhatjuk a várost.

A Korfu szigettúra egy nagy szigeti körút, mely révén megismerhetjük a legfőbb látványosságokat, egy napos túrát jelent. Természetesen az első állomás Sziszi császárné nyári palotája, melyet nem hagyhatunk ki, amikor Korfun járunk. Paleokasztrisa felé indulva egy férfi kolostort látogathatunk meg, majd a Bella Vista kilátó felé vehetjük utunkat, ahonnan a valaha látott legszebb panorámát tekinthetjük meg. A híres Pontikonissi, vagy ismertebb nevén az Egér-sziget is megérdemel egy megtekintést. A sziget legmagasabb csúcsa Pantokrator, mely során érinthetjük Kassiopit, egy kis halászfalut, mely által bepillanthatunk a helyiek életébe. Kalami falut se hagyjuk ki, ahol Durell zoológus-író élt és dolgozott. A szigeti túrát saját magunknak is megszervezhetjük, de több utazási iroda nyújt lehetőséget a szervezett túrákra.

Tengeri szafari és barlangtúra, mely igazán egyedülálló élményt nyújt. A hajókirándulás egész napos, úti cél a két kis sziget, Paxos és Antipaxos. A természet, mintha érintetlen lenne ezen a tájon. A tengeri barlangok egyedülállóak és varázslatosak. A hajókirándulás során fürödhetünk, napozhatunk, pihenhetünk a parton. Paxos fővárosában, Gaiosban megebédelhetünk, vásárolhatunk, megfigyelhetjük a helyiek életét.