Granola recept

Granola recept

A granola egy egészséges és finom reggeli étel, amely rengeteg energiát és tápanyagot ad. Az alábbiakban egy egyszerű granola receptet találsz, amely alapján bármilyen ízlésednek megfelelő granolát elkészíthetsz.

Hozzávalók:

  • 3 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze durvára vágott dió
  • 1/2 csésze durvára vágott mandula
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze mazsola vagy aszalt gyümölcsök
  • 1/2 csésze méz
  • 1/2 csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 150 Celsius fokra, majd készíts elő egy sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
  2. Keverd össze a zabpelyhet, diót, mandulát, napraforgómagot és aszalt gyümölcsöket egy nagy tálban.
  3. Keverd össze a mézet, olvasztott kókuszolajat, vanília kivonatot, fahéjat és sót egy kis tálban, majd öntsd a száraz összetevőkre. Keverd jól össze, hogy minden egyes szem zabpelyhére jusson a bevonatból.
  4. Terítsd ki a granolát egyenletesen a sütőtálon, majd süsd kb. 30-40 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós lesz.
  5. Amikor kész, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni, majd töltsd át egy légmentesen záródó üvegbe vagy dobozba.

A granola számos különböző módon tálalható: joghurttal vagy tejföllel, friss vagy aszalt gyümölcsökkel, mézzel vagy juharsziruppal. Jó étvágyat!